Lehet, hogy a tudtunk nélkül rovarporból készült kenyeret eszünk?

Egyre több rovarfaj étkezési céllal történő árusítását engedélyezik az Európai Unióban (EU). A legutóbb például a részben zsírtalanított házitücsök-por, illetve a fagyasztott, pépesített, szárított és porított alombogárlárva élelmiszerként való forgalmazásának adtak zöld utat. De ez vajon feljogosítja-e arra a gyártókat, hogy innentől mindenféle jelölés nélkül rovarfehérjét keverjenek a termékekbe? A kérdésre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adott választ.



    Az egészségmegőrzés a fizikai, mentális és szociális jólét fenntartására és javítására irányuló tevékenységek összessége. Célja a betegségek megelőzése, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a különböző kockázati tényezők csökkentése. Az egészségmegőrzés magában foglalja a rendszeres testmozgást, a kiegyensúlyozott táplálkozást, a megfelelő pihenést, a stresszkezelést és a szűrővizsgálatokon való részvételt. Fontos, hogy az egyének tudatosan foglalkozzanak saját egészségükkel, és aktívan részt vegyenek az egészségük megőrzésében.

    Egészségmegőrzés, Fizikai jólét, Mentális jólét, Szociális jólét, Betegségek megelőzése, Egészséges életmód, Kockázati tényezők, Rendszeres testmozgás, Kiegyensúlyozott táplálkozás, Megfelelő pihenés, Stresszkezelés, Szűrővizsgálatok, Tudatos egészségügyi magatartás, Aktív részvétel


google-site-verification=y71_IZiBaUuV76ByyCH9wDb8EL22R9DouPsuS_nQpMo