A hús-, tej- és rizsfogyasztás szomorú következménye

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős növekedéséhez főleg három élelmiszerforrás tehető felelőssé: az állatok (tehenek, juhok és kecskék) húsa, a tejtermékek és a rizs – állapította meg egy friss tanulmány. A kutatás szerint ezek egyenként legalább 19 százalékkal járulnak hozzá az élelmiszer okozta globális felmelegedéshez. A hús hozzájárulása a legjelentősebb, 33 százalék.



    Az egészségmegőrzés a fizikai, mentális és szociális jólét fenntartására és javítására irányuló tevékenységek összessége. Célja a betegségek megelőzése, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a különböző kockázati tényezők csökkentése. Az egészségmegőrzés magában foglalja a rendszeres testmozgást, a kiegyensúlyozott táplálkozást, a megfelelő pihenést, a stresszkezelést és a szűrővizsgálatokon való részvételt. Fontos, hogy az egyének tudatosan foglalkozzanak saját egészségükkel, és aktívan részt vegyenek az egészségük megőrzésében.

    Egészségmegőrzés, Fizikai jólét, Mentális jólét, Szociális jólét, Betegségek megelőzése, Egészséges életmód, Kockázati tényezők, Rendszeres testmozgás, Kiegyensúlyozott táplálkozás, Megfelelő pihenés, Stresszkezelés, Szűrővizsgálatok, Tudatos egészségügyi magatartás, Aktív részvétel


google-site-verification=y71_IZiBaUuV76ByyCH9wDb8EL22R9DouPsuS_nQpMo