A legtöbb embernek az első lépés főzés előtt, hogy a csap alá tartja a húst, hogy megtisztítsa a rárakódott szennyeződésektől és kórokozóktól. Ezzel azonban éppen hogy növeli a fertőzésveszélyt.
Az egészségmegőrzés a fizikai, mentális és szociális jólét fenntartására és javítására irányuló tevékenységek összessége. Célja a betegségek megelőzése, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a különböző kockázati tényezők csökkentése. Az egészségmegőrzés magában foglalja a rendszeres testmozgást, a kiegyensúlyozott táplálkozást, a megfelelő pihenést, a stresszkezelést és a szűrővizsgálatokon való részvételt. Fontos, hogy az egyének tudatosan foglalkozzanak saját egészségükkel, és aktívan részt vegyenek az egészségük megőrzésében.
Egészségmegőrzés, Fizikai jólét, Mentális jólét, Szociális jólét, Betegségek megelőzése, Egészséges életmód, Kockázati tényezők, Rendszeres testmozgás, Kiegyensúlyozott táplálkozás, Megfelelő pihenés, Stresszkezelés, Szűrővizsgálatok, Tudatos egészségügyi magatartás, Aktív részvétel