Gyermekeink, szüleink és saját magunk élete érdekében indítsunk országos egészségmozgalmat!

Prof. Dr. Szigetvári Iván

Prof Dr Szigetvári Iván

Köszöntöm weboldalunk látogatóit. Prof. Dr. Szigetvári Iván orvos-természetgyógyász, szülész-nőgyógyász, természetgyógyász vagyok. A pécsi Orvosegyetemen, majd a budapesti Orvostovábbképző Egyetemen (HIETE, OGYK, Szabolcs utcai Kórház) gyógyítottam, oktattam, kutattam, jelenleg az ÁEK szerződéses orvosa vagyok. Szentendrén lakom, ahol magánrendelést üzemeltetek.

Több mint 200 tudományos közleményt és sok könyvfejezetet írtam hazai és nemzetközi folyóiratokba, közel száz hazai és nemzetközi kongresszuson (Washington, Dallas, Tokyo, Bécs, Rio de Janeiró, San Francisco, Róma, Párizs, stb) tartottam előadást. Számos külföldi tanulmányúton voltam (pl másfél évig New York-ban), több diagnosztikus és terápiás módszer országos bevezetésében vettem részt, megalapítottam a ma már világhírű Magyar Mola és Trofoblasztbeteg Centrumot, 10 évig vezettem a magyar szülész-nőgyógyászok továbbképzését. 1984-ben kandidátusi, 1992-ben az Akadémia Doktora fokozatát nyertem el, 1996-ban Göncz Árpád köztársasági elnök egyetemi tanárnak nevezett ki.

Két évtizeddel ezelőtt kezdtem el foglalkozni az alternatív orvoslás, a primér prevenció kutatásával és oktatásával, természetgyógyászati minősítést is szereztem. Sok egészséggel-betegséggel, egészségpolitikával kapcsolatos cikket írok, meghívásra számos fórumon, TV-műsorban (RTL, ATV, Szentedndre TV) tartok főként az egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismertetéseket. Életem egyik kiemelkedő feladatának tartom a magyar lakosság minden vonatkozásban megrendült egészségi állapotának javítását.

Nemrégen az egészséggel kapcsolatos vadonatúj kutatásokról a zsúfolásig megtelt szentendrei moziban majdnem világpremier filmbemutatót tartottunk. A műsor konzultációval zárult, amelynek végén fiatal anyukák és apukák arra kértek, hogy gyermekeik, szüleik és saját maguk élete érdekében indítsunk el egy országos “egészségmozgalmat”. A tragikus és egyben szégyellnivaló magyar halálozási és demográfiai helyzet miatt ezt létfontosságúnak tartják, a folyamat megállítására, szerencsés esetben visszafordítására eljött az utolsó óra.

Az “országos egészségmozgalom” szellemében indítottuk ezt a weboldalt. Elsősorban azért, mert véleményem szerint az egészségmegőrzés vagy a betegségből történő rehabilitáció legfontosabb módszere az oktatás. A mai iskolai tananyag és oktatás teljesen hatástalan, főleg a betegségmegelőzés szempontjából. Az embereket már fiatal korban is az új tudományos kutatási eredmények alapján valódi ismeretekkel kell ellátni testük-lelkük-szellemük működéséről. Érthetően, empátiával, őszintén, azaz hatékonyan meg kell tanítani mindenkit arra, hogyan tudják az egyéni realitásaik figyelembevételével megőrizni egészségüket vagy megakadályozni a súlyosabb betegségeket.

Remélem, hogy mind többen fognak csatlakozni hozzánk, hírét viszik weboldalunknak. Kérem, kövessenek figyelemmel, minden szavamnak súlya lesz, és ha igazán megértenek, hasznukra fog válni. A téma első látásra egyszerűnek, elcsépeltnek is tűnhet, de tudatosan rá akarjuk Önöket döbbenteni, hogy a legfontosabb, amiről szólni érdemes. A normális emberi lét meghatározó alapeleme. Nélküle nincs igazi élet, munka, szerelem, család, szórakozás, önbecsülés. Nélküle előbb-utóbb sokak szemében, de sajátunkban is értéktelenek, szánalmasak, jobb esetben sajnálatra méltóak vagyunk: ez a téma az egészség.

Weboldalunk összefoglaló címe: “Egészség és betegség, tudatos egészségtevékenység“. A programmal a legújabb biokémiai, kvantumfizikai, informatikai és más kutatások eredményeit felhasználva az életminőséget döntően meghatározó egészséget, annak megőrzését, és ha már károsodott, annak helyreállítását kívánjuk segíteni.

Terveink szerint beszélni szeretnénk a táplálkozás, mozgás- és lelki tudományok új, meghatározó kutatásairól, a naturál medicinában alkalmazott legújabb, igen hatékony egészségi állapotfelmérő eljárásokról, a kultúráltság, egészség és szépség összefüggéseiről, a generációkon átívelő, de a jelent is befolyásoló egészség-, okatás- és környezetpolitikáról, a jövővel kapcsolatos felelősségünkről, az emberi élet értelméről, az önmagunk által is végezhető fizikai, lelki és szellemi egészséget elősegítő gyakorlati módszerekről.

Oldalunk elképzeléseink szerint más lesz, mint az eddigi hasonló témájú oldalak. Reálisabb, őszintébb, empatikusabb, szókimondóbb, és mindenekelőtt valódi tettekre ösztönzőbb. Szándékaink szerint nem fog gondolatébresztés nélkül átszaladni Önökön, ahogy mondani szokták, egyik fülünkön be, a másikon ki. Nem szórakoztató vagy celebekkel foglalkozó sorozatot terveztünk. Komoly dolgokról komolyan fogunk beszélni. Azokhoz szólunk, akik többet szeretnének tudni szervezetük működéséről, de azokhoz is, akik azt hiszik, sokat tudnak, csak eddig nem igazán törődtek saját és így mások egészségével. Végül azokhoz is szólunk – és higgyék el, sokan vannak ilyenek -, akiket nem érdekel saját egészségük. Őket arra próbáljuk kérni és tanácsot adni, hogy legalább ne rombolják családjukét és környezetükét. Célunk, hogy oldalunkkal olvasóink, de áttételesen az egész ország lakossága testi-lelki egészségét javítsuk.